15 december 2017

Met de ‘Light the Night’ op zaterdag 20 januari en ‘Run the Day’ op zondag 21 januari is het weer tijd voor de traditionele Vondelparkloop met wedstrijden over verschillende afstanden.

Voor recreanten zijn er op zaterdag een 10km (3 ronden) met sfeer en verlichting en zondag wedstrijden op drie afstanden: 3,5 kilometer (1 ronde), 6,7 kilometer (2 ronden) en 10 kilometer (3 ronden). Daarnaast zijn er een 10 kilometer ‘Wedstrijdloop’ en een 10 kilometer ‘Bedrijvenloop’. Iedereen kan zich inschrijven voor de recreantenlopen. Voor de 10km ‘Wedstrijdloop’ is inschrijven alleen mogelijk met een wedstrijdlicentie van de Atletiekunie en de 10km ‘Bedrijvenloop’ is bedoeld voor teams. Tenslotte is er speciaal voor de jeugd de 1,5 km ‘Bachi Amaa – Kinderloop’ in twee leeftijdsgroepen, t/m 8 jaar en 9 t/m 12 jaar.

Meer informatie vind je op www.vondelparkloop.nl.


line


23 mei 2017

Op donderdagavond 1 juni om 19.30 uur start de gezellige en nog kleinschalige Uilenstede VU Polderloop voor een wedstrijdje door de sfeervolle Middenpolder over een afstand van 5km (één rondje) of 10km (2 rondjes). De Uilenstede VU Polderloop wordt georganiseerd, net als de Friday Night Run en tal van andere wedstrijden, door Phanos.

Bij deze loop is er een samenwerking met Studentenatletiekvereniging Aquila en Sportcentrum VU om zo vooral een laagdrempelige en plezierige wedstrijd te bieden waaraan iedereen mee kan doen en na afloop iedereen ook gezellig kan nagenieten aan de bar of op het veld voor het sportcentrum.

Wil je ook meedoen, schrijf je dan snel in. Dit kost bij voorinschrijving slechts 5 euro (bij na-inschrijving 7 euro) en is inclusief gebruik van tijdregistratie met chip.

Meer informatie vind je op www.vupolderloop.nl


line


07 april 2017

De Friday Night Run wordt al jaren trouw gelopen door velen. Met aankondigingen via ‘mond op mond’-reclame, Facebook, de ‘Lopersnieuwsbrief’ van Phanos worden alle geïnteresseerden al jaren geïnformeerd en verwezen naar de ‘Friday Night Run’-website. Dit was de afgelopen jaren een statische website welke lastig te bezoeken was met bijvoorbeeld de telefoon. (meer…)


line


05 april 2017

Het begin van de lente en mooi weer om vol van te genieten. Dat is voor de meeste van ons goed nieuws, maar niet wanneer je als hardloper last hebt van hooikoorts. Het plots mooie weer veroorzaakt dat er meer kans is op de pollen in de lucht die klachten veroorzaken bij hooikoortspatiënten. Met deze tips ben je goed voorbereid op het hooikoortsseizoen. (meer…)


line


01 maart 2015

De Friday Night Run kreeg een mooie vermelding in ‘Run like a girl’ (pdf) door Alexandra Heminsley.

Auteur: Alexandra Heminsley
Uitgever: de Arbeiderspers
Nederlandstalig 240 pagina’s
maart 2015

Bron: www.books.google.nl


line


31 maart 2014


line


14 maart 2014

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube-nocookie.com/embed/m0vN8Yb473k?rel=0&showinfo=0?ecver=1″ frameborder=”0″ allowfullscreen]

Bron: SportUnzipped www.youtube.com


line


03 december 2013

Met de Friday Night Run onder het Rijksmuseum door

Gezellig hardlopen dwars door de stad en onder het Rijksmuseum door?Dat kan tijdens de Friday Night Run van 13 december van atletiekvereniging Phanos. Deze maandelijkse gratis duurloop is indecember extra feestelijk: de route voert door het Vondelpark, de PC Hooftstraat, over het Museumplein en onder het Rijksmuseum. De reden voor het feestje: de Free Friday Night Run viert deze maand zijn zesde verjaardag! (meer…)


line


16 december 2012

Free Friday Night Run heeft 5-jarig jubileum gevierd!

Op vrijdag 14 december hebben circa 100 hardlopers onder toch nog droge omstandigheden meegelopen in de jubileumeditie van de ‘Free Friday Night Run. Atletiekvereniging Phanos organiseert al 5 jaar vanuit het Olympisch Stadion dit unieke én gratis loopevenement. Onder begeleiding van ervaren pacers wordt iedere tweede vrijdag van de maand een steeds wisselende route gelopen. Vrijdag voerde de route onder andere door het Amsterdamse lopersparadijs het Vondelpark, langs de kerstetalages van de PC Hooftstraat en over het Museumplein. (meer…)


line


01 september 2007

Nieuw fenomeen in Nederland: Free Friday Night Run

Mokum kent de Friday Night Skate: een lang, zoevend lint van honderden skaters slingert zich dwars door de schemerende, zwoele stad op uitgaansavond. Is al jaren een begrip. Zo kun je dus op het ei van Columbus komen om zoiets ook te doen rond hardlopen. Dat ei kwam er. Het kuiken heet Free Friday Night Run. Leer verder (pdf)

Tekst: Reinout Koperdraat
Foto’s Bart van Doesburg

Bron: Amsterdam


line


Volgende pagina »