03 december 2013

Met de Friday Night Run onder het Rijksmuseum door

Gezellig hardlopen dwars door de stad en onder het Rijksmuseum door?Dat kan tijdens de Friday Night Run van 13 december van atletiekvereniging Phanos. Deze maandelijkse gratis duurloop is indecember extra feestelijk: de route voert door het Vondelpark, de PC Hooftstraat, over het Museumplein en onder het Rijksmuseum. De reden voor het feestje: de Free Friday Night Run viert deze maand zijn zesde verjaardag!

Atletiekvereniging Phanos startte in december 2007 de Friday Night Run om lopers van elk niveau de mogelijkheid te geven om gezamelijk te trainen. Het concept is eenvoudig: elke tweede vrijdag van de maand een rustige duurloop van een uur. Start en finish in het eervolle Olympisch Stadion in Amsterdam. Starttijd is 19:30 uur en deelname is gratis. Er zijn verschillende groepjes met elk een eigen, vast tempo,variërend van 9 km/uur tot en met 13 km/uur. Ervaren tempomakers begeleiden de groepjes. Daarnaast is er de zogeheten instapgroep: met deze groep loop je in drie kwartier een afstand van ongeveer 6 km (ongeveer 8 km/uur).

De Run is naast een laagdrempelig en gezellig, ook een sociaal evenement: Veel lopers, met name vrouwen, ervaren het als prettig dat ze, juist in de koude en donkere wintermaanden, met een groep op een veilige manier kunnen blijven hardlopen. “Er komen elke maand zon 60 tot 100 lopers op af. Het hangt een beetje af van het weer, maar veel lopers laten zich niet kennen!” aldus vaste pacer Peter Huisman. “Ook de nazit in het clubhuis van Phanos is altijd erg gezellig”.

Vorig jaar december vierde Phanos het eerste lustrum van de Friday Night Run met een speciale “Let it Glow”-editie. Dit jaar wordt in feestmaand het zesjarig bestaan gevierd door voor het eerst onder het Rijksmuseum door te lopen. Bestuurslid Jesse de Wit: “de onderdoorgangonder het museum werd al gebruikt tijdens de Amsterdam Marathon, maar nu hebben ook lopers over kortere afstanden de mogelijkheid om hier georganiseerd onder door te lopen.”De route voert ook door het Vondelpark, waar afhankelijk van de tempogroep een halve tot anderhalve ronde wordt afgelegd. Een mooie voorbereiding voor de Vondelparkloop die Phanos op 18 en 19 januari 2014 organiseert. De inschrijvingen voor de Vondelparkloop stromen al binnen en naar verwachting zal de inschrijflimiet van 4000 lopers spoedig zijn bereikt!

bron: www.hardloopnieuws.nl


line