11 juli 2007

Gemiddeld gaan inschrijfgelden van wedstrijden ieder jaar met minimaal een euro omhoog. Ook voor trainingslopen ben je al gauw een euro of 5 lichter. Verassend was dan ook het bericht dat men in Amsterdam wel nog iets gratis kan organiseren. De Free Friyday Night Run is GRATIS en voor iedereen toegankelijk. Een gratis (d)uurloop voor wedstrijd- als recreatiesporters. Als extraatje heeft de organisatie zelfs een bekende hardloper uitgenodigd. In de kantine zal na afloop in de kantine een korte presentatie/interview met deze mystery guest plaats vinden. ( de website vermeld dat het zelfs om een leuke mystery guest gaat )

Vrijdag (13 juli) vindt de tweede editie plaats (na een goede opkomst tijdens de eerste Free Friday Night Run ( 25 mei jl). De organisatie van deze Free Friday Night Run ligt in handen van Phanos, waarbij oud bondscoach Bob Boverman ongetwijfeld een handje zal hebben geholpen. Een uitgebreide visie en denkwijze mbt het organiseren van deze loop is te vinden op de website. Er zal worden gelopen in groepen met een vast tempo tussen de de 9 en 13 km/uur, dus iedereen op zijn of haar eigen tempo lopen. Ervaren lopers zullen ervoor zorgen dat iedere groep het vooraf bepaalde tempo vasthoud.

Na een gemeenschappelijke warming up zal de loop starten en finishen in het Olympisch Stadion en voert langs de vele aantrekkelijke loopmogelijkheden in de buurt van het stadion. Na afloop is er de mogelijkheid is om lekker na te zitten of iets te drinken in de kantine van atletiekverenging Phanos.

Aanmelden:
De kantine van atletiekvereniging Phanos, waar de aanmelding plaatsvindt, zal geopend zijn vanaf 17:30. De loop start om 19:30.
Eerder aanmelden kan ook: fridaynightrun@freefridaynightrun.nl
Locatie: Olympisch stadion

Bron: www.losseveter.nl


line